STOŁÓWKA – OBIADY
Aby dziecko mogło korzystać z obiadów, zmienić posiłek lub wypisać się należy złożyć deklaracje najpóźniej do każdego ostatniego dnia miesiąca, aby od nowego miesiąca można było dokonać zapisu lub zmiany.
https://sp1ropczyce.pl/wp-content/uploads/2024/06/deklaracja-obiady.pdf
Kwota do zapłaty za obiady za dany miesiąc oraz nr konta do wpłat znajduje się na dzienniku elektronicznym w zakładce opłaty. Każde dziecko ma indywidualny nr konta. Jeżeli troje rodzeństwa korzysta z obiadu wpłacamy na trzy osobne konta, które zostały im przyporządkowane, dla każdego osobno na wskazaną przy dziecku kwotę.
Płatność należy dokonać do każdego 15-go dnia miesiąca.
Proszę pamiętać, że wpłacamy kwotę co do grosza nie zaokrąglając. Księgowanie przelanej kwoty przez bank, a następnie naszą księgowość trwa co najmniej 48h, dopiero po tym czasie widzą Państwo na dzienniku, że opłata została uiszczona. Z tego powodu proszę nie pozostawiać opłaty na ostatni dzień.
Dokonując płatności przelewowej za obiady wpisujemy:
- Odbiorca – Szkoła Podstawowa nr 1 w Ropczycach,
- numer indywidualny konta dziecka
- w tytule przelewu- imię nazwisko dziecka opłata za wyżywienie.
System rozliczania nieobecności pozostaje bez zmian czyli za pierwszy miesiąc płacimy całą kwotę zadeklarowanego posiłku, w następnym miesiącu nieobecność zostanie rozliczona- zgodnie z wykazem nieobecności zgłoszonym do intendentki.
NIEOBECNOŚĆ ucznia na obiedzie proszę zgłaszać najpóźniej do godziny 8.00 w dniu nieobecności pod nr tel. (017) 22 18 419 wew. 16 (intendentka) lub 10 (sekretariat)
ZA NIEZGŁOSZONĄ NIEOBECNOŚĆ BĘDZIE POBIERANA OPŁATA
Bardzo proszę o terminowe wpłaty.
Intendentka: Anna Pociask
DATA | T R E Ś Ć | ALERGENY |
Poniedziałek 14.04.2025 | Zupa krem z warzyw na maśle. Łazanki z kapustą i kiełbasą, kompot wieloowocowy, mandarynka | 1,3,6,7,9,10 |
Wtorek 15.04.2025 | Zupa grysik z jarzynami na maśle. Filet w panierce, ziemniaki z masłem, ćwikła, kompot z wiśni, jabłko | 1,3,6,7,9,10 |
Środa 16.04.2025 | Rosół z makaronem. Dramstik pieczony, ziemniaki, surówka Colesław, kompot z czarnej porzeczki, mandarynka | 1,3,6,7,9,10 |
1,3,6,7,9,10 | ||
1,3,4,6,7,9,10 | ||
1,3,6,7,9,10 | ||
1,3,6,7,9,10 | ||
Środa 23.04.2025 | Fasolowa z kiełbasą. Ryż z musem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki, banan | 1,3,6,7,9,10 |
Czwartek 24.04.2025 | Zupa koperkowa z ryżem. Pulpety z indyka w sosie pomidorowym, kluski śląskie, pekińska z ogórkiem konserwowym, kompot wieloowocowy, pomarańcza | 1,3,6,7,9,10 |
Piątek 25.04.2025 | Zupa lane ciasto na maśle z jarzynami. Miruna w panierce, ziemniaki z masłem, marchewka duszona z groszkiem, kompot z wiśni, gruszka | 1,3,4,6,7,9,10, |
Produkty używane do przygotowywania potraw zawierają alergeny.
Opis alergenów znajduje się na tablicy ogłoszeń i poniżej.
Uwagi:
– Codziennie do obiadu podawane jest pieczywo pszenne i graham
– Dzieci mają dostęp do wody pitnej między posiłkami
– Jadłospis może ulec zmianie z uwagi na dostawę towaru
– Do przygotowania posiłków używane są min. przyprawy:
Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, papryka słodka, pieprz ziołowy, lubczyk, cynamon, kminek mielony, czosnek. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Jadłospis może ulec małym zmianom z przyczyn niezależnych od kuchni.