STOŁÓWKA – OBIADY

STOŁÓWKA – OBIADY

PRZELEW ZA OBIADY – STYCZEŃ 2025

Aby dziecko mogło korzystać z obiadów, zmienić posiłek lub wypisać się należy złożyć deklaracje najpóźniej do każdego ostatniego dnia miesiąca, aby od nowego miesiąca można było dokonać zapisu lub zmiany.

https://sp1ropczyce.pl/wp-content/uploads/2024/06/deklaracja-obiady.pdf

Kwota do zapłaty za obiady za dany miesiąc oraz nr konta do wpłat znajduje się na dzienniku elektronicznym w zakładce opłaty. Każde dziecko ma indywidualny nr konta. Jeżeli troje rodzeństwa korzysta z obiadu wpłacamy na trzy osobne konta, które zostały im przyporządkowane, dla każdego osobno na wskazaną przy dziecku kwotę.

Płatność należy dokonać do każdego 15-go dnia miesiąca.

Proszę pamiętać, że wpłacamy kwotę co do grosza nie zaokrąglając. Księgowanie przelanej kwoty przez bank, a następnie naszą księgowość trwa co najmniej 48h, dopiero po tym czasie widzą Państwo na dzienniku, że opłata została uiszczona. Z tego powodu proszę nie pozostawiać opłaty na ostatni dzień.

Dokonując płatności przelewowej za obiady wpisujemy:

  • Odbiorca – Szkoła Podstawowa nr 1 w Ropczycach,
  •  numer indywidualny konta dziecka
  •  w tytule przelewu- imię nazwisko dziecka opłata za wyżywienie.

System rozliczania nieobecności pozostaje bez zmian czyli za pierwszy miesiąc płacimy całą kwotę zadeklarowanego posiłku, w następnym miesiącu nieobecność zostanie rozliczona- zgodnie z wykazem nieobecności zgłoszonym do intendentki.

NIEOBECNOŚĆ ucznia na obiedzie proszę zgłaszać najpóźniej do godziny 8.00 w dniu nieobecności pod nr tel. (017) 22 18 419 wew. 16 (intendentka) lub 10 (sekretariat)

ZA NIEZGŁOSZONĄ NIEOBECNOŚĆ BĘDZIE POBIERANA OPŁATA

Bardzo proszę o terminowe wpłaty.

Intendentka: Anna Pociask

DATAT R E Ś ĆALERGENY
Poniedziałek 14.04.2025Zupa krem z warzyw na maśle. Łazanki z kapustą i kiełbasą, kompot wieloowocowy, mandarynka1,3,6,7,9,10
Wtorek 15.04.2025Zupa grysik z jarzynami na maśle. Filet w panierce, ziemniaki z masłem, ćwikła, kompot z wiśni, jabłko1,3,6,7,9,10
Środa 16.04.2025Rosół z makaronem. Dramstik pieczony, ziemniaki, surówka Colesław, kompot z czarnej porzeczki, mandarynka1,3,6,7,9,10
Czwartek 17.04.2025Kalafiorowa maśle. Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, ogórek konserwowy, kompot wieloowocowy, gruszka   PRZERWA ŚWIĄTECZNA1,3,6,7,9,10
Piątek 18.04.2025Zupa brokułowa krem na maśle z groszkiem ptysiowym, ze śmietaną. Paluszki rybne, ziemniaki z masłem, surówka wielowarzywna, kompot z wiśni, banan PRZERWA ŚWIĄTECZNA1,3,4,6,7,9,10
Poniedziałek 21.04.2025Barszcz biały z ziemniakami. Racuchy z sosem serowym, kompot wieloowocowy, mandarynka PRZERWA ŚWIĄTECZNA1,3,6,7,9,10
 Wtorek 22.04.2025Pomidorowa z makaronem pełnoziarnistym na maśle. Pieczeń z szynki w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, surówka z selera z  porem, kompot z wiśni, kiwi PRZERWA ŚWIĄTECZNA1,3,6,7,9,10
Środa 23.04.2025Fasolowa z kiełbasą. Ryż z musem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki, banan1,3,6,7,9,10
Czwartek 24.04.2025Zupa koperkowa z ryżem. Pulpety z indyka w sosie pomidorowym, kluski śląskie, pekińska z ogórkiem konserwowym, kompot wieloowocowy, pomarańcza1,3,6,7,9,10
Piątek 25.04.2025 Zupa lane ciasto na maśle z jarzynami. Miruna w panierce, ziemniaki z masłem, marchewka duszona z groszkiem, kompot z wiśni, gruszka1,3,4,6,7,9,10,

Produkty używane do przygotowywania potraw zawierają alergeny.
Opis alergenów znajduje się na tablicy ogłoszeń i poniżej.

REGULAMIN

ALERGENY

Uwagi:
– Codziennie do obiadu podawane jest pieczywo pszenne i graham
– Dzieci mają dostęp do wody pitnej między posiłkami
– Jadłospis może ulec zmianie z uwagi na dostawę towaru
– Do przygotowania posiłków używane są min. przyprawy:
Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, papryka słodka, pieprz ziołowy, lubczyk, cynamon, kminek mielony, czosnek. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Jadłospis może ulec małym zmianom z przyczyn niezależnych od kuchni.

Comments are closed.
Zwiększ czcionkę