Jadłospis

Jadłospis

Odpłatność za obiady będzie pobierana w wyznaczone dni w miesiącu maksymalnie do 10-go dnia każdego miesiąca. Wyjątkiem jest wrzesień – do 12 września i jest to opłata z góry za cały miesiąc. Nieobecności z września będą odliczone w październiku.

Termin wpłat będzie podawany każdego miesiąca na dzienniku.

NIEOBECNOŚĆ ucznia na obiedzie proszę zgłaszać dzień wcześniej lub w danym dniu nieobecności do godziny 8:30 pod nr tel. (017) 22 18 419 wew. 16 (intendentka) lub 10 (sekretariat).

ZA NIEZGŁOSZONĄ NIEOBECNOŚĆ BĘDZIE POBIERANA OPŁATA

Opłata za obiady w miesiącu GRUDZIEŃ będzie pobierana od 4 do 8 grudnia.

Bardzo proszę o terminowe wpłaty.

 Ze względu na duży wzrost cen produktów cena obiadu uległa zmianie (informacja na dzienniku bądź u p. intendentki).

Opłatę należy przekazać w wyznaczone dni osobiście pani intendentce (biuro na stołówce szkolnej) lub w podpisanej kopercie (imię, nazwisko, klasa) pani intendentce przez ucznia.

Intendentka: Anna Pociask

Produkty używane do przygotowywania potraw zawierają alergeny.
Opis alergenów znajduje się na tablicy ogłoszeń i poniżej.

DATAT R E Ś ĆALERGENY
Poniedziałek 11.12.2023Barszcz czerwony z ziemniakami ze śmietaną z natką pietruszki, Łazanki, kompot wieloowocowy, jabłko1,3,7,9,10
Wtorek 12.12.2023Zupa pieczarkowa krem z ziemniakami na maśle ze śmietaną i natką pietruszki, Zrazy wieprzowe w sosie własnym, ziemniaki z masłem i  koperkiem, surówka z kapusty białej colesław, kompot z wiśni, pomarańcza1,3,7,9,10
Środa 13.12.2023Ziemniaczana na maśle z jarzynami, ze śmietaną z natką pietruszki, Naleśniki z serem i sorbetem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki, banan1,3,7,9,10
Czwartek 14.12.2023Pomidorowa na rosołku z ryżem z natką pietruszki, Kotlet z schabowy, ziemniaki z masłem, mizeria, kompot wieloowocowy, gruszka1,3,7,9,10
Piątek 15.12.2023Grysik na maśle ze śmietaną z natką pietruszki, Miruna w panierce, ziemniaki z masłem, buraczki, kompot z wiśni, mandarynka1,2,3,4,7,9,10
Poniedziałek 18.12.2023Jarzynowa na maśle z ziemniakami ze śmietaną z natką pietruszki,  Ryż z sosem jogurtowo- truskawkowym, kompot wieloowocowy, mandarynka1,3,7,9,10
 Wtorek 19.12.2023Koperkowa na rosołku z makaronem, z natką pietruszki, Filet z indyka, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, kompot z wiśni, banan1,3,7,9,10
Środa 20.12.2023Fasolka po bretońsku z boczkiem i kiełbasą i natką pietruszki, Pieczeń z szynki w sosie własnym, ziemniaki z masłem, surówka z czerwonej kapusty, kompot z czarnej porzeczki, kiwi1,3,7,9,10
Czwartek 21.12.2023Porowa na maśle z jarzynami, z ziemniakami z natką pietruszki, Gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym, kompot wieloowocowy, gruszka1,3,7,9,10
Piątek 22.12.2023Brokułowa krem na maśle i ziemniakami ze śmietaną z natką pietruszki, groszek ptysiowy Dorsz w panierce, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot z wiśni, jabłko1,2,3,4,7,9,10,

REGULAMIN

ALERGENY

Uwagi:
– Codziennie do obiadu podawane jest pieczywo pszenne i graham
– Dzieci mają dostęp do wody pitnej między posiłkami
– Jadłospis może ulec zmianie z uwagi na dostawę towaru
– Do przygotowania posiłków używane są min. przyprawy:
Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, papryka słodka, pieprz ziołowy, lubczyk, cynamon, kminek mielony, czosnek. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Jadłospis może ulec małym zmianom z przyczyn nie zależnych od kuchni.

Comments are closed.
Zwiększ czcionkę