Jadłospis

Jadłospis

Odpłatność za obiady będzie pobierana w wyznaczone dni w miesiącu maksymalnie do 10-go dnia każdego miesiąca i jest to opłata z góry za cały miesiąc. Nieobecności z danego miesiąca będą odliczane w kolejnym miesiącu.

Termin wpłat będzie podawany każdego miesiąca na dzienniku.

NIEOBECNOŚĆ ucznia na obiedzie proszę zgłaszać dzień wcześniej lub w danym dniu nieobecności do godziny 8:30 pod nr tel. (017) 22 18 419 wew. 16 (intendentka) lub 10 (sekretariat).

ZA NIEZGŁOSZONĄ NIEOBECNOŚĆ BĘDZIE POBIERANA OPŁATA

Opłata za obiady w miesiącu czerwiec będzie pobierana od 4 do 10 czerwca.

Bardzo proszę o terminowe wpłaty.

Opłatę należy przekazać w wyznaczone dni osobiście pani intendentce (biuro na stołówce szkolnej) lub w podpisanej kopercie (imię, nazwisko, klasa) pani intendentce przez ucznia.

DATAT R E Ś ĆALERGENY
Poniedziałek 17.06.2024Kalafiorowa na maśle z jarzynami i ziemniakami ze śmietaną z natką pietruszki, Gulasz wieprzowy, kluski śląskie, ogórek konserwowy, kompot z czarnej porzeczki, banan, soczek1,3,5,67,9,10
Wtorek 18.05.2024Uszka z mięsem z barszczem czerwonym i natką pietruszki, Medaliony, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty białej Colesław, kompot z wiśni, pomarańcza, soczek1,3,5,6,7,9,10
Środa 19.05.2024Pomidorowa na maśle z jarzynami z makaronem, ze śmietaną z natką pietruszki, Kotlet schabowy, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot wieloowocowy, banan1,3,5,6,7,9,10
Czwartek 20.05.2024Krupnik z na maśle z jarzynami i  ziemniakami z natką pietruszki, Miruna w płatkach kukurydzianych, ziemniaki z masłem, marchewka z ogórkiem, kompot z wiśni, pomarańcza1,3,4,5,6,7,9,10
Piątek 21.06.2024WAKACJE

Intendentka: Anna Pociask

Produkty używane do przygotowywania potraw zawierają alergeny.
Opis alergenów znajduje się na tablicy ogłoszeń i poniżej.

REGULAMIN

ALERGENY

Uwagi:
– Codziennie do obiadu podawane jest pieczywo pszenne i graham
– Dzieci mają dostęp do wody pitnej między posiłkami
– Jadłospis może ulec zmianie z uwagi na dostawę towaru
– Do przygotowania posiłków używane są min. przyprawy:
Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, papryka słodka, pieprz ziołowy, lubczyk, cynamon, kminek mielony, czosnek. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Jadłospis może ulec małym zmianom z przyczyn nie zależnych od kuchni.

Comments are closed.
Zwiększ czcionkę