STOŁÓWKA – OBIADY

STOŁÓWKA – OBIADY

PRZELEW ZA OBIADY – STYCZEŃ 2025

Zapisu na obiady można dokonać maksymalnie do 10 dnia każdego miesiąca w roku szkolnym, a rezygnacje nie później niż z końcem danego miesiąca, w którym mamy zamiar zrezygnować.

https://sp1ropczyce.pl/wp-content/uploads/2024/06/deklaracja-obiady.pdf

Odpłatność za obiady od 1 stycznia 2025 roku należy dokonać przelewem na indywidualne konto bankowe, które rodzice otrzymują na dzienniku maksymalnie do 15-go dnia każdego miesiąca.

NIEOBECNOŚĆ ucznia na obiedzie proszę zgłaszać najpóźniej do godziny 8.00 w dniu nieobecności pod nr tel. (017) 22 18 419 wew. 16 (intendentka) lub 10 (sekretariat)

ZA NIEZGŁOSZONĄ NIEOBECNOŚĆ BĘDZIE POBIERANA OPŁATA

Bardzo proszę o terminowe wpłaty.

Intendentka: Anna Pociask

DATAT R E Ś ĆALERGENY
Poniedziałek 06.01.2025Zupa z czerwonej soczewicy Zraz z warzywami pieczony, ziemniaki z masłem, surówka pekińska z pomidorem z jogurtem, kompot wieloowocowy, banan  ŚWIĘTO- DZIEŃ WOLNY1,3,6,7,9,10
Wtorek 07.01.2025Barszcz czerwony z ziemniakami Makaron z serem, marchewka z jabłkiem, kompot z wiśni, pomarańcza1,3,6,7,9,10
Środa 08.01.2025Zupa pomidorowa z ryżem na maśle, ze śmietaną Filet z kurczaka panierowany, ziemniaki z masłem, zielona sałata ze śmietaną, kompot z czarnej porzeczki, gruszka1,3,6,7,9,10
Czwartek 09.01.2025Zupa koperkowa z ziemniakami na maśle, ze śmietaną Gulasz wieprzowy, kluski śląskie, ćwikła, kompot wieloowocowy, jabłko1,2,3,6,7,9,10
Piątek 10.01.2025  Zupa pieczarkowa z groszkiem ptysiowym na maśle ze śmietaną Paluszki rybne, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot z wiśni, mandarynka 1,2,3,4,6,7,9,10
Poniedziałek 13.01.2025Żurek z jajkiem i kiełbasą Ryż z sosem jogurtowo- truskawkowym, kompot wieloowocowy, mandarynka1,3,6,7,9,10
 Wtorek 14.01.2025Lane ciasto z jarzynami na maśle Medaliony drobiowe, ziemniaki z masłem, surówka pekińska z papryką, kompot z wiśni, banan1,3,6,7,9,10
Środa 15.01.2025Brokułowa krem na maśle ze śmietaną Zraz wieprzowy w sosie własnym, kasza jęczmienna ogórek konserwowy, kompot z czarnej porzeczki, gruszka1,3,6,7,9,10
Czwartek 16.01.2025Zupa jarzynowa na maśle ze śmietaną Spaghetti z sosem mięsnym, kompot wieloowocowy, jabłko1,3,6,7,9,10
Piątek 17.01.2025Zupa grysik na maśle ze śmietaną Miruna panierowana, ziemniaki z masłem, surówka marchewka z ogórkiem, kompot z wiśni, kiwi1,2,3,4,6,7,9,10,

Produkty używane do przygotowywania potraw zawierają alergeny.
Opis alergenów znajduje się na tablicy ogłoszeń i poniżej.

REGULAMIN

ALERGENY

Uwagi:
– Codziennie do obiadu podawane jest pieczywo pszenne i graham
– Dzieci mają dostęp do wody pitnej między posiłkami
– Jadłospis może ulec zmianie z uwagi na dostawę towaru
– Do przygotowania posiłków używane są min. przyprawy:
Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, papryka słodka, pieprz ziołowy, lubczyk, cynamon, kminek mielony, czosnek. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Jadłospis może ulec małym zmianom z przyczyn niezależnych od kuchni.

Comments are closed.
Zwiększ czcionkę